onsdag den 28. maj 2014

Besøg på Horn Skovgård


Vi havde en spændende aften på Horn Skovgård hos Elsebeth og Carsten
Vi begyndte i stalden, hvor vi så de 22 lam og deres mødre. Elsebeth fortalte om, hvordan de i det små var startet med ganske få pelsfår og til det, de har i dag.
De klipper selv fårene, og Elsebeth sorterer ulden, inden den sendes til Hjelholt Uldspinderi for at blive spundet til garn. Det er et stort arbejde, hun har fat i hver enkelt tot. Hun sender ca. 50 kg afsted hvert år.


Det var spændende at høre om, Elsebeth er en kompetent fortæller og det er et imponerende arbejde, som ligger bag.
Derefter gik vi en runde i haven og så urtehave og dammen foran stuehuset.

 Så kom vi ind i stuehuset, og her var nok at se på. Først et flot istandsat stuehus, og så de produkter, som kommer fra får og lam.
Der var entrådet, totrådet og tretrådet gotlandsk pelsuld og kun den sorte var indfarvet, ellers er det uldens naturlige farver.
 I biblioteket havde Elsebeth lavet en lille udstilling af sine ting, og her var flotte sjaler, glas, pels og perler
Elsebeth deltager i udvalgte salgsudstillinger, og det er muligt at købe hos hende. Man kan bare tage kontakt.


Disse smukke skind var lige kommet hjem fra garvning i Sverige. Når skindene kommer fra slagteriet, skal de saltes, så de kan blive klar til garvning. Her ligger også et stort arbejde og det udføres på gården.

Aftenen sluttede med kaffe og kage

Der var stor begejstring, da Elsebeth satte to store lagkager på bordet (selv om damerne lige har travlt med noget andet her på billedet)

 Vi siger tak for et rigtigt dejligt arrangement, og vi gik derfra med en stor viden om fåreavl og bearbejdning af skind og uld.

Gjern strikkeforum takker af og holder sommerferie. Vi er på banen igen tirsdag d. 2 september kl. 19Ingen kommentarer:

Send en kommentar