mandag den 9. december 2013

Juleafslutning i Thorning tirsdag d. 10. dec.

Vi mødes på Blicheregnes museum i Thorning kl. 19.
Blichersvej 30, Thorning, 8620 Kjellerup.

Museumsinspektør Karen Margrethe Boe vil give os en rundvisning i udstillingen.
Derefter er der kaffe og kage i dagligstuen, og vi skal naturligvis have strikketøjet med.
Kaffe/te og krus medbringer vi selv. Karen og Lena har kage med.
Der er fælleskørsel fra Gjern Kulturcenter for jer der bor i lokalområdet, og vi mødes der kl. 18.20.

Her får I lige opskriften på et filtet julehjerte fra denne blog
Oppskrift på tovede hjerter

Vestlandsgarn eller annet garn som tover i maskinenPinne nr. 6
Legg opp 4 masker og strikk en pinne vrang, en  pinne rett og en pinne vrang.Neste pinne: strikk en maske, plukk opp en maske, osv, 3 ganger, strikk en maske = 7 masker på pinnen.Strikk nå: en pinne vrang, en pinne rett, og en pinne vrang.Neste pinne: strikk en maske, plukk opp en maske, osv. 6 ganger, strikk en maske = 13 masker på pinnen.Strikk nå: en pinne vrang, en pinne rett, og en pinne vrang.Neste pinne: strikk en maske, plukk opp en maske, osv., 12 ganger, strikk en maske = 25 masker på pinnen.Strikk nå: en pinne vrang, en pinne rett, og en pinne vrang.
Nå begynner man å strikke hvert hjertehjørne for seg slik:Strikk 12 masker, plukk opp en maske, la 13 masker stå igjen på pinnen, snu arbeidet.Legg opp 3 masker på pinnen, og strikk vrangmasker ut pinnen. 16 masker har du nå på pinnen.Strikk neste pinne rett, deretter en pinne vrang.Nå skal det minskes slik: Strikk en maske, 2 sammen, osv. 5 ganger. Strikk en maske. Nå har du 11 masker.En pinne vrang, en pinne rett, og en pinne vrang.Minsk igjen: Strikk 2 sammen 5 ganger, og en maske rett. Du har nå 6 masker igjen på pinnen. De resterende maskene skal snurpes sammen med en synål, og sy sømmen ned til stedet der du la opp 3 masker.
Neste hjertehjørne strikkes slik:Plukk opp 3 masker langs kanten der du la opp de 3 maskene, og fortsett som for det andre hjertehjørnet.
Nå skal det fylles med polyestervatt. Deretter syes hjertet sammen og toves i vaskemaskinen på 40 grader med litt grønnsåpe. Mine ble kjørt 2 runder med et håndkle på siste toving.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar