tirsdag den 3. september 2013

Så strikkede vi sæsonen i gang, og en del nye strikkekvinder var mødt op, men heldigvis også en del af de tidligere deltagere var med i aftenens strikkeforum.
Vi lærte den skrå rib, som jeg kalder estisk rib. Den strikkes således: slå masker op på en rundpind nr. 3 og brug magic loop-metoden, så der kan strikkes rundt. Maskeantallet skal være deleligt med 6, og 48 m er et passende antal til en pulsvarmer. Del maskerne ved 24, så loopen trækkes ud der, og der strikkes rundt. Strik 2 r, slå o, 2 r, 2 r sm hele omgangen ud og strik 4 omgange med en farve. Sklft til ny farve og strik igen 4 omgange og sådan fortsættes til ønsket længde. Luk af efter de 4 omgange og strik en pulsvarmer mere.

Anette hækler og kan ikke og må ikke lære at strikke, det har hendes mor patent på. Anette hækler dette søde hjertetæppe, og opskriften findes her

Lone havde knækket sin første kode i en engelsk opskrift, og hun er i gang med zickzack loop i flerfarvegarn fra Östergötlands Ullspinneri, garnet hedder Visjö og kan købes i Ønskegarn i Silkeborg.
Dscf7575_-_kopie_small2
Sådan tager det sig ud i færdig form, og opskriften kan findes på Ravery
her kommer lidt af opskriften:
man slår 3 m op, tager ud ved at strikke i forreste og bagerste maskeled i beg og slutn af hver pind til der er 11 m, luk for 8 m på næste p, så har du igen 3 m, og start forfra. Du får nu en zigzagrække. 
Når den er så lang at den - når den lægges dobbelt- kan snoes to gange rundt om halsen, så strikkes rækkerne sammen ved at hæfte den yderste m i "dalen mellem to zigzagger.
Dette er skrevet efter hukommelsen, Lone fortalte hvordan, men ret mig, hvis jeg husker fejl.
Opskriften florerede på strikkecampen på Gammelbro camping. Jeg vil tro at halvdelen af deltagerne kom hjem med en påbegyndt zigzag -halspynte-ting.

Denne søde trøje blev påbegyndt i foråret og nu er den klar til en 5årig. Kirsten har strikket den i Arwetta, og farverne er meget skønnere i virkeligheden

Grete har strikket modellen Idun i bomuld til sit barnebarn. Opskriften kan findes på Filcolanas hjemmeside. Opskrifter/Arwetta/Idun.

Bogen med de mange vævestriksmønstre , 70 i alt kan købes for 225 kr. jeg kan tage flere med næste gang.
Der er så mange skønne mønstre i den.Billedet er lånt fra denne blog

Ingen kommentarer:

Send en kommentar