tirsdag den 22. januar 2013

Gjern Strikkeforum er i gang

26 kvinder trodsede både kulde og sne og mødte frem til det første møde i Gjern Strikkeforum. Vi var blandet aldersmæssigt, og det var lige efter hensigten.
Forum betyder torv, og på et torv kommer folk for at sælge og andre for at købe. Desuden er det mødestedet for den lokale samtale, udveksling af nyheder, og hvad der ellers rører sig.

Sådan kommer Gjern Strikkeforum til at fungere, og vi tog en runde ved bordene, hvor der blev diskuteret, hvad man gerne ville lære, og hvem der kunne lære en færdighed fra sig.
Der kom mange gode idéer på bordet , og der var også mange, som kunne lære fra sig.
Der kom ønsker på mønsterberegning og omsætning til andet garn, mønsterstrik, strik med perler, neverkont,  hækling, montering af strik, panelstrik m.m.
Et fast punkt på hvert møde bliver annoncering af udstillinger, kurser og foredrag, og fremvisning af egne projekter og gode strikkebøger.
Der var livlig snak ved bordene, og da strikketøjet/hæklerierne/broderierne kom frem, var det til stor inspiration for hele forsamlingen.

Ingerlise var næsten færdig med en Annette Danielsen trøje i panelstrik fra bogen Hønsefødder og Gulerødder
Kirsten havde dette strikketøj med, og mønster og garn er købt i Katrinelund Gårdbutik

Vi mødes igen d. 5. februar kl. 19. Der bliver 3 aktiviteter man kan deltage i, men man kan også vælge at arbejde på det, man selv har med.
Programmet kommer til at se sådan ud:
Hækling: Anette viser de grundlæggende hækleteknikker og kan igangsætte mindre hækleprojekter. Medbring hæklenål og garn som passer sammen.
Modelberegning: Karen underviser i simpel modelberegning og beregning af garn med anden løbelængde.
Tag gerne et mønster med, som der tages udgangspunkt i.
Vævestrik: Bodil underviser i vævestrik, bl.a skal vi strikke dette mønster.
Medbring strikkepinde nr. 3 og 4 og garn som passer til i tykkelse.

Alle opfordres til at tage egne frembringelser med, det giver god inspiration til andre. Husk også at tage  gode strikkebøger/opskrifter med ( dog ikke alle deltagere på en gang, det kan vi slet ikke overskue)

Kurser, foredrag mv. har fået sin egen fane. Find den øverst på siden.

3 kommentarer:

 1. En skam I ligger så langt væk.
  God arbejdslyst og held og lykke til
  Gjern Strikkeforum.

  SvarSlet
 2. Super super fedt Bodil. Tusind tak for dit initiativ, det er vand på min mølle ;-) Nu vil jeg til at finde ud af hvad min hækleundervisning skal byde på :-)

  Vi ses
  Knus Anette

  SvarSlet
 3. Hvor er jeg heldig at jeg bor i Sorring ;-) og desværre var forhindret første gang. Nu skal jeg bare finde ud af hvad jeg helst vil af de 3 tilbud. Lige nu vil jeg aller helst alle 3 ting. Kanon initiativ.

  Kh

  Ulla

  SvarSlet