onsdag den 11. december 2013

Juleafslutning i Thorning

Vi fik afsluttet andet halvår i Strikkeforums historie på bedste vis på Thorning Museum.
Museumsinspektør Karen Margrethe Boe fortalte om udstillingen, hvordan alle disse genstande overhovedet var blevet gemt til eftertiden, om mønstre, deres betydning, farver og forståelse.
Det var meget interessant og lærerigt.

Der stod et juletræ i det smukke lokale behængt med flotte flettede hjerter i fuglemotiv.

Blichermuseet rummer en stor samling af udstoppede fugle fra området, og det er så smittet af i julepynten.

Udstillingen rummer også striktrøjer

og badetøj til både damer og herrer.

Efter rundvisningen drak vi kaffe i den hyggelige dagligstue og spiste Karens gode chokoladeboller. Lena havde medbragt ris a la mande og kirsebærsovs, så vi smovsede rigtigt.

Der var tid til snak og hygge efterfølgende.
Nu ønsker vi alle en god jul og på gensyn i 2014.


mandag den 9. december 2013

Juleafslutning i Thorning tirsdag d. 10. dec.

Vi mødes på Blicheregnes museum i Thorning kl. 19.
Blichersvej 30, Thorning, 8620 Kjellerup.

Museumsinspektør Karen Margrethe Boe vil give os en rundvisning i udstillingen.
Derefter er der kaffe og kage i dagligstuen, og vi skal naturligvis have strikketøjet med.
Kaffe/te og krus medbringer vi selv. Karen og Lena har kage med.
Der er fælleskørsel fra Gjern Kulturcenter for jer der bor i lokalområdet, og vi mødes der kl. 18.20.

Her får I lige opskriften på et filtet julehjerte fra denne blog
Oppskrift på tovede hjerter

Vestlandsgarn eller annet garn som tover i maskinenPinne nr. 6
Legg opp 4 masker og strikk en pinne vrang, en  pinne rett og en pinne vrang.Neste pinne: strikk en maske, plukk opp en maske, osv, 3 ganger, strikk en maske = 7 masker på pinnen.Strikk nå: en pinne vrang, en pinne rett, og en pinne vrang.Neste pinne: strikk en maske, plukk opp en maske, osv. 6 ganger, strikk en maske = 13 masker på pinnen.Strikk nå: en pinne vrang, en pinne rett, og en pinne vrang.Neste pinne: strikk en maske, plukk opp en maske, osv., 12 ganger, strikk en maske = 25 masker på pinnen.Strikk nå: en pinne vrang, en pinne rett, og en pinne vrang.
Nå begynner man å strikke hvert hjertehjørne for seg slik:Strikk 12 masker, plukk opp en maske, la 13 masker stå igjen på pinnen, snu arbeidet.Legg opp 3 masker på pinnen, og strikk vrangmasker ut pinnen. 16 masker har du nå på pinnen.Strikk neste pinne rett, deretter en pinne vrang.Nå skal det minskes slik: Strikk en maske, 2 sammen, osv. 5 ganger. Strikk en maske. Nå har du 11 masker.En pinne vrang, en pinne rett, og en pinne vrang.Minsk igjen: Strikk 2 sammen 5 ganger, og en maske rett. Du har nå 6 masker igjen på pinnen. De resterende maskene skal snurpes sammen med en synål, og sy sømmen ned til stedet der du la opp 3 masker.
Neste hjertehjørne strikkes slik:Plukk opp 3 masker langs kanten der du la opp de 3 maskene, og fortsett som for det andre hjertehjørnet.
Nå skal det fylles med polyestervatt. Deretter syes hjertet sammen og toves i vaskemaskinen på 40 grader med litt grønnsåpe. Mine ble kjørt 2 runder med et håndkle på siste toving.